Strona Główna
Biuletyn Informacji Publicznej

Konkurs „Kulinarne skarby Wielkanocy” został ogłoszony dla mieszkańców obszarów wiejskich województwa lubelskiego na opis i przepisy tradycyjnych potraw wielkanocnych.

Celem konkursu było promowanie wieloletnich tradycji kulinarnych związanych z okresem wielkanocnym oraz zachęcenie lokalnej społeczności do przygotowywania potraw charakterystycznych dla świąt Wielkanocnych, którego organizatorem było Województwo Lubelskie.

Koło Gospodyń Wiejskich z Paszenek przygotowało  „Żeberka wieprzowe pieczone pod przaśnym ciastem chlebowym„

Za ten przepis i prezentację znalazło się wśród 30 nagrodzonych potraw wielkanocnych. Potrawa została wykonana i opisana według  starodawnej i tradycyjnej receptury kulinarnej. Jest to kolejny sukces Koła Gospodyń Wiejskich z Paszenek, które bierze udział w wielu konkursach kulinarnych organizowanych dla obszarów wiejskich województwa lubelskiego.

Składamy im serdeczne gratulacje, życzymy dalszych sukcesów kulinarnych i dziękujemy za kultywowanie tradycji kulinarnych naszego regionu.

Kulinarne Skarby Wielkanocy – wyniki konkursu - ZOBACZ


Gminny Ośrodek Kultury w Jabłoniu